Τοποθέτηση Χάρτη και εργασίες στην Αγία Μαρίνα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τοποθέτηση του χάρτη της κοινότητας Αγίας Παρασκευής (τ. Τζούρτζιας) στο μεσοχώρι του οικισμού , σε θέση ορατή από τον ασφαλτόδρομο. Στο υπόμνημα παρουσιάζονται  λεπτομερώς τόποι ενδιαφέροντος όπως το ίδιο το παραδοσιακό χωριό, οι εκκλησίες , τα ξωκλήσια , οι βρύσες και οι πηγές ,( εντός και εκτός του οικισμού), τα ορεινά, δασώδη και παραποτάμια τοπία, τα κοινοτικά μαντριά και ο μεγαλύτερος καταρράκτης της περιοχής, το λεγόμενο « Μαντάνι του Δαίμονα». Επίσης το οδικό δίκτυο της περιοχής, το υψόμετρο και τα μονοπάτια. Δίνονται ακόμη πληροφορίες για σημαντικές τοποθεσίες και τοπωνύμια  καθώς και μια συνοπτική  αναφορά στην ιστορία του χωριού.  Η μελέτη πραγματοποιήθηκε εθελοντικά από τον  συγχωριανό μας  Νικόλαο Κουκούλα, χωροτάκτη- πολεοδόμο μηχανικό και μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Φ.Α.Τ.Α.

Παράλληλα αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής της στέγης στο καταφύγιο της Αγίας Μαρίνας και στις κοινόχρηστες τουαλέτες ,  αλλά και εργασίες διαμόρφωσης και καλλωπισμού στην είσοδο του χωριού, μερίμνη της αδελφότητας  .

 Επίσης στο ξωκλήσι της  Αγίας Μαρίνας  έγινε  επιδιόρθωση και επανατοποθέτηση της καμπάνας , με δαπάνη του πρώην προέδρου της Φ.Α.Τ.Α. κ. Άγγελου Μανώλη.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γρηγόρη Τόσκα, οι εργασίες για την πλακόστρωση συγκεκριμένων μονοπατιών συνεχίζονται  και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα!