Η χειροτονία του συγχωριανού μας Ευ. Γ. Σαμαρά σε κληρικό

 

 

 

Η χειροτονία του Ευ. Γ. Σαμαρά σε κληρικό.

 

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 ο γνωστός δημοσιογράφος των Τρικάλων και συγχωριανός μας Ευάγγελος Γ. Σαμαράς  έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, χωρίου Βλαχογιαννίου. Η χειροτονία τελέσθηκε από τα χέρια του Μητροπολίτου Ελασσώνος Χαρίτωνος, με τον οποίο υπήρξε συμφοιτητής στα χρόνια της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Στο Βλαχογιάννι Ελασσώνος βρέθηκαν πολλοί Τρικαλινοί, αλλά και συμπατριώτες του από τη Τζούρτζια Ασπροποτάμου απ’ όπου κατάγεται η οικογένειά του καθώς επίσης και από
τον Κλεινοβό Καλαμπάκας όπου διακονεί ο πατέρας του.
Ο Ευάγγελος Σαμαράς εργάστηκε για αρκετά χρόνια με αξιοσημείωτη πορεία στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ( εφημερίδες, τοπικό κανάλι, ραδιόφωνο και διαδίκτυο.) Είναι κάτοχος πτυχίου Θεολογίας και μεταπτυχιακού διπλώματος, με σπουδές Βυζαντινής Μουσικής και διακόνησε ο ίδιος την εκκλησία ως ιεροψάλτης.
Προέρχεται από ιερατική οικογένεια καθώς ο παππούς του Ευάγγελος Σαμαράς διακόνησε επί σειρά ετών την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών όπως επίσης και ο πατέρας του πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σαμαράς.
Μέσα από ένα τέτοιο περιβάλλον, η απόφασή του να εισέλθει στους κόλπους της ιεροσύνης ήταν αναμενόμενη .
Ενώπιον του Μητροπολίτου μίλησε με λόγια συγκίνησης για όσους τον στήριξαν στα χρόνια της ζωής του και όσα επί του φοβερού βήματος του Κυρίου αδημονεί να ζήσει.
Άξιος!

Πηγή:trikala voice